Zwemlessen

Zwemlessen diploma A, B en C

Het is van groot belang dat kinderen goed kunnen zwemmen. daarom geven we vanaf 15 juni weer zwemles in het buitenbad. Als een kind goed kan zwemmen noemen we dit in zwembadtermen zwemveilig. Wij noemen een kind zwemveilig als hij/zij de diploma’s A, B en C behaald heeft. Een leidraad hierin is het erkende zwemABC.

In 2020 gelden andere regels dan voorgaande jaren

Vanaf 15 juni start met zwemlessen voor diploma A, B en C 

Alleen kinderen die de school- en rugslag al behoorlijk beheersen zijn welkom om verder te gaan voor diploma A.  We geven geen garantie maar met twee keer per week is het goed mogelijk om in één seizoen diploma A te halen. B en C zijn beide te halen in één seizoen.

In de zomervakantie (vanaf 21 juli) gelden de volgende lestijden:

Alle lessen worden gegeven op de dinsdag en donderdagochtend om 10:00 uur en duren een half uur.  Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de groepen gevormd en eventueel gecombineerd (A, B en C tegelijk is mogelijk)

Kosten

2x Per week les gedurende de rest van het seizoen kost € 125,-. Dit is exclusief diplomakosten van € 22,50. Voor de vakantieperiode alleen geldt een tarief van € 52,25.

Watergewenningsgroep in de vakantieperiode

Dinsdag 21 juli zijn we gestart met een watergewenningsgroep. De zwemonderwijzer hoeft niet meer op 1,5 meter te blijven van de zwemleskinderen en dus vinden wij het veilig genoeg om te starten met een nieuwe groep. Voor € 52,25 kun je beginnen in deze groep.

Aanmelden

Wil je je kind aanmelden of meer weten? Stuur dan een mail naar zwemles@zwembad-indedennen.nl

Winterzwemlessen in Zelhem

Als het diploma halen niet lukt in het zomerseizoen bieden wij de mogelijkheid om door te lessen in het overdekte zwembad van Zelhem. Die lessen worden gegeven op de dinsdag- en donderdagmiddag. Ook de vrijdagmiddag behoort tot de mogelijkheden.

 

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

X