Ons team

 

Ons team

Er komt veel kijken bij het draaiend houden van een zwembad. Gelukkig hebben we een superteam dat bestaat uit 2 vaste medewerkers, veel vrijwilligers en een pool flexwerkers. Graag stellen wij ons team aan je voor. (nieuwe teamfoto’s zetten we snel op deze pagina)

Wil je zelf ook een handje helpen bij ons mooie zwembad, meld je dan aan als vrijwilliger of kijk bij onze vacatures voor flexwerkers

Het bestuur van de stichting bestaat op dit moment ui vier personen. We steven naar een bestuur van zeven personen zodat we de taken goed kunnen verdelen. We zoeken bij voorkeur nog iemand met een technische achtergrond en iemand met kennis van ICT. Heb je interesse in een bestuursfunctie of wil je weten wat het inhoudt stuur dan een mail naar bestuur@zwembad-indedennen.nl. We leggen het graag uit.

 

Onze vaste medewerkers

Frank Loda

Frank Loda

Bedrijfsleider

Ernst Jan Somsen

Ernst Jan Somsen

Zwemonderwijzer

Bij het Zwembad in de Dennen zijn op dit moment twee vaste medewerkers in dienst. Frank Loda (4e jaar als bedrijfsleider) en Ernst Jan Somsen (al ruim 20 jaar toezichthouder/zwemonderwijzer). Tijdens het seizoen krijgen zij ondersteuning van een aantal flexwerkers. Ook het bestuur springt in waar het kan en nodig is. Frank heeft eigenlijk met alle leden van het bestuur contact. “Over de diverse zaken waar ik mee bezig ben. Ik kan ze altijd benaderen om iets af te stemmen. Maar ik hou er wel rekening mee dat de meeste leden gewoon ook een baan hebben.”

Bevlogen

De sfeer binnen het bad is goed, vindt Frank. “Bestuur en vrijwilligers zijn bevlogen mensen. Als bestuurslid run je eigenlijk een bedrijf. Je moet dat echt leuk vinden om te doen!” Frank heeft veel ervaring in de zwembadwereld, ruim 20 jaar werkte hij bijvoorbeeld bij het zwembad in Ulft. Hij volgde de opleiding tot zwemonderwijzer. Ook nu nog geeft hij les. Veel familieleden zaten of zitten ook in deze branche. Zijn opa was bedrijfsleider en ook zijn zus werkt bij een zwembad.

Ontwikkelingen

“Elk seizoen is weer anders,” aldus Frank. “Niet alleen qua weer, in 2019 hadden we bijvoorbeeld extreme hittegolven, maar natuurlijk zijn er altijd ontwikkelingen genoeg. Afgelopen jaar hadden we natuurlijk te maken met corona en ook dit jaar speelt dat weer een rol.” Frank heeft dit jaar veel nieuwe mensen in de ploeg met flexkrachten (toezichthouders, gastheren/vrouwen en kassamedewerkers). “Het opleiden en inwerken daarvan vergt veel van mijn tijd.”

Weinig tijd?

Het zwembad vindt Frank ‘fantastisch mooi’. De betrokkenheid van de bestuursleden is groot. “Ze komen regelmatig kijken en steken ook de handen uit de mouwen. Sonja en haar man helpen in de keuken en Marco bakt wel eens patat en is dj. Een echte hechte club.” Het bestuur kan ook mensen gebruiken die een project op zich willen nemen, bijvoorbeeld onderhoud/techniek, notuleren, sponsoring of evenementen. “Dan is het wat meer behapbaar voor mensen. Daarmee zou het bestuur al echt goed geholpen zijn! Wat belangrijk is dat je het leuk vindt om te doen. En om je steentje bij te dragen!”

Onze Groenploeg

Dit gezellige team bestaat uit enthousiaste vrijwilligers (zowel mannen als vrouwen) die iedere maandagochtend van 9:00 tot 12:00 uur samen diverse groenklussen oppakken. De werkzaamheden variëren van onderhoud aan de tuin tot het zomer- en winterklaar maken van het zwembad. De groenploeg werkt van begin maart tot eind oktober. Een leuke en dankbare vrijetijd besteding in het voorjaar en de zomer.

 

Team header - Zwembad in de Dennen

Binnenkort plaatsen we hier onze nieuwe teamfoto’s.

Ons Horeca team

Dit enthousiaste team bestaat uit vrijwilligers en flexwerkers en kun je zien als ons visitekaartje. Zij verwelkomen als gastheer/gastvrouw de badgasten. Achter de balie verkopen ze onder andere entreekaartjes, abonnementen. ligbedden en midgetgolfarrangementen. Daarnaast pakt deze ploeg de horeca en de schoonmaak op. Natuurlijk horen daar de verkoop van koffie, thee, fris, ijsjes en snoepgoed bij. De werkzaamheden in de keuken variëren van patat en snacks bakken tot verse broodjes afbakken en beleggen. De werktijden zijn ingedeeld in blokken van vier uur tussen 9:00 en 21:00 uur.

Team header - Zwembad in de Dennen

Binnenkort plaatsen we hier onze nieuwe teamfoto’s.

Onze Techniekploeg

De werkzaamheden van de techniekploeg van het zwembad zijn zeer gevarieerd. Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in zwembadtechniek houden zich bezig met het onderhoud aan de pompen en filters. Daarnaast zijn er vrijwilligers die allerlei klussen oppakken zoals schilderen, tegels zetten, en onderhoud aan ons machinepark (grasmaaier, tractor). Ook de speeltoestellen worden regelmatig gecontroleerd en waar nodig hersteld. Er is kortom genoeg te doen. Op al deze terreinen kunnen we altijd wel  meer “handige Harry’s” gebruiken.

Binnenkort plaatsen we hier onze nieuwe teamfoto’s.

Onze toezichthouders

Oftewel onze lifeguards. Dit team bestaat uit gedreven vrijwilligers en flexwerkers die een verantwoordelijke taak hebben aan de rand van het zwembad. Zij hebben allemaal de opleiding ZRZ (zwemmend redden voor zwembaden) gevolgd en moeten ieder jaar ook weer op herhaling. Daarnaast hebben zij ook allemaal een BHV/EHBO diploma. Ook worden ze getraind hoe ze moeten handelen in geval van stress-situaties. Zij hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen die zich in het water bevindt zich aan de regels houdt. Soms is het nodig dat zij onze gasten streng toespreken. Zij zijn ontzettend belangrijk voor het zwembad, zonder toezichthouders kunnen we niet open en kan er niet gezwommen worden! We zijn dan ook heel blij met iedereen die zich voor deze taak aanmeldt.

Share This