VORDEN – Woensdag 20 mei was het zover. Zwembad In de Dennen ging eindelijk open voor haar bezoekers. De eerste dagen bleven rustig maar het zwembad hoopt op meer bezoekers de komende tijd. Het bestuur wil per 1 juni ook graag ouders toelaten tijdens het speeluur voor kinderen.

Terwijl aan de stranden de drukte toenam, bleef het in het zwembad in Vorden opmerkelijk rustig. Ideaal voor de medewerkers om te ervaren hoe de kaartverkoop online zou verlopen en om te zien of de aangepaste regels goed opgevolgd werden. De bijna 20 baantjeszwemmers genoten van de rust en de ruimte in het water. De speeluren voor de kinderen werden matig bezocht. Gelukkig vermaakten de kinderen zich prima bij het lekkere weer.

Voor de nabije toekomst is de verwachting én hoop dat bezoekers het zwembad weer vaker weten te vinden. In de Dennen heeft de omzet namelijk hard nodig om dit seizoen te kunnen overleven. Het bestuur kijkt dan ook uit naar de versoepeling van de corona-maatregelen die per 1 juni in werking treden voor de horeca. Het wordt dan weer mogelijk om koffie, thee, frisdrank, snoep en ijs te kopen op het zwembad. Bovendien gaat het zwembad proefdraaien met het toelaten van ouder(s) tijdens het speeluur voor kinderen. Dat houdt dan in dat vanaf 1 juni ook kinderen jonger dan acht jaar, zonder diploma welkom zijn, onder toezicht van een of meer ouders. Ouders mogen dan niet zwemmen, maar kunnen natuurlijk wel genieten van het prachtige terras aan de rand van het zwembad. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel jongere kinderen met hun ouder(s) worden toegelaten.

Slaagt de proef en lukt het om de anderhalve meter afstand op het terras te bewaren, dan zal het speeluur voortaan ook voor ouders toegankelijk zijn. Hou daarom de berichtgeving via de website van In de Dennen, de facebookpagina en natuurlijk deze krant weer goed in de gaten!

Share This