Abonnementenverkoop Vordens zwembad stort volledig in

VORDEN – De opening van het Vordense zwembad In de Dennen is uitgesteld. De geplande datum van zondag 26 april gaat – gelet op de maatregelen tegen het corona-virus – uiteraard niet door. De abonnementenverkoop is mede als gevolg van de onzekerheid nagenoeg ingestort.

Op dit moment is er nog geen nieuwe openingsdatum bekend. Zodra het kabinet de (eventuele) maatregelen voor de periode na 28 april heeft aangekondigd, hoopt het bestuur een nieuwe datum te kunnen vaststellen. De crisis heeft ook zijn uitwerking op de voorverkoop van abonnementen. Op 1, 2 en 3 april vonden de voorverkoopdagen aan de kassa plaats. Slechts een klein aantal trouwe bezoekers kwam langs om een abonnement te kopen. Er werd een daling van maar liefst 85 procent ten opzichte van vorig jaar genoteerd. De voorverkoop via de webshop loopt zelfs nog iets slechter. Duidelijk is dat de meeste mensen even wachten met de aankoop van hun abonnement.

Tegenvaller
Voor In de Dennen is dit de eerste financiële tegenvaller van het seizoen. Toch heeft bedrijfsleider Frank Loda alleen maar begrip voor iedereen die -anders dan normaal- géén abonnement heeft gekocht. “Wie wil er een abonnement kopen als er nog zoveel maatregelen van kracht zijn”; zegt hij. “We maken het bad wel klaar voor gebruik, maar moeten zelf ook maar zien wanneer de opening kan plaatsvinden”, aldus Loda.
De bedrijfsleider heeft nog wel een belangrijke mededeling voor alle zwemliefhebbers. De voorverkoop via de webshop loopt langer door, tot en met de laatste dag voor de nog vast te stellen opening. Bovendien komen er nieuwe voorverkoopdagen. De data van deze voorverkoopdagen worden gelijk met de openingsdag bekendgemaakt, via de sociale media en natuurlijk deze krant.

Share This