VORDEN – In het begin van dit jaar is er door medewerkers en bestuur van In de Dennen hard gewerkt aan het behalen van de ‘Licentie Nationale Zwemdiploma’s’. Na een uitgebreide toetsing behaalde het zwembad de felbegeerde licentie eind april, net voor de opening van het buitenbad. Woensdag 6 juni werd deze officieel uitgereikt door de regio-adviseur van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).

Deze licentie toont aan dat zwembad In de Dennen voldoet aan de strenge eisen van de NRZ, waaronder de waarborging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen. De ‘Licentie Nationale Zwemdiploma’s’ is de kwaliteitsstandaard van de zwembadbranche. Alleen licentiehouders mogen de nationale zwemdiploma’s waaronder het Zwem-ABC uitgeven.

Per 1 januari 2018 het Nationale Zwemdiploma een nieuw jasje heeft gekregen. De diploma’s hebben niet alleen een andere lay-out gekregen, maar ook zijn er enkele nieuwe exameneisen geïntroduceerd. Met de nieuwe eisen is er meer duidelijkheid gekomen over in welke situatie een kind zwemveilig is. Deze eisen houden het volgende in.

Zwemdiploma A: Zwemveilig in een zwembad zonder attracties;
Zwemdiploma B: Zwemveilig in een zwembad met attracties;
Zwemdiploma C: Zwemveilig in zwembaden met attracties en open water zonder stroming of grote golfslag.

Wanneer alle drie diploma’s zijn behaald, voldoet men aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Share This