VORDEN/LOCHEM – De Oudejaars Crossloop Vorden op 30 december 2019 was met ruim 800 deelnemers een groot succes en mede door de grote deelname is er een mooi bedrag overgebleven. De opbrengst van de crossloop is dit jaar geschonken aan Zwembad in de Dennen, Runners Vorden en de Midwinterhoorngroep Lochem.

De secretaris Oscar Bleumink van Stichting Oudejaars Crossloop heeft een bedrag van 2.705,34 euro overhandigd aan bedrijfsleider Frank Loda van Zwembad in de Dennen. Volgens voorzitter Marion van Beelen van het zwembad is momenteel in deze lastige tijd alle financiële hulp welkom. Zij was dan ook erg blij met deze mooie bijdrage.

Ook is er dit jaar 500 euro geschonken aan Runners Vorden. Veel lopers van Runners Vorden helpen als vrijwilliger tijdens de Oudejaars Crossloop Vorden en zonder deze vrijwilligers is de organisatie van een dergelijk evenement niet mogelijk. Het geld zal besteedt worden voor het opleiden van looptrainers. Daarnaast is er 200 euro geschonken aan de Midwinterhoorngroep Lochem. Zij hebben tijdens de afgelopen cross voor een mooie sfeer gezorgd tijdens de Oudejaars Crossloop en konden ook een bijdrage goed gebruiken voor het bouwen van nieuwe midwinterhoorns.
Alle organisaties zijn erg blij met het bedrag in deze onzekere tijd vanwege Corona temeer ze geen bijdrage van de gemeente krijgen en dan is momenteel alle hulp welkom!
De Oudejaars Crossloop staat voor dit gepland op zaterdag 30 december 2020 waarbij 5, 10, 15 km en de 1 km kidscross en 2,5 km junioren cross kan worden gelopen tijdens de mooiste crossloop van de Achterhoek.

Vanwege Corona is het echter nog onzeker of de jubileum editie van 40ste Oudejaars Crossloop Vorden dit jaar kan plaatsvinden. Medio September maakt de organisatie bekend of het evenement kan doorgaan. Dit zal bekend worden gemaakt via de website oudejaarscrossloop.nl.

Share This