VORDEN – De Oudejaars Crossloop Vorden en zwembad In de Dennen gaan voor Hart voor de Achterhoek een lijstverbinding aan, net zoals vorig jaar. In de hoop genoeg stemmen van Rabobank-leden te genereren voor een maximale bijdrage van de bank in de actie Hart voor de Achterhoek.

Dit initiatief van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek ondersteunt lokale projecten financieel. In totaal is er 400.000 euro te verdelen, maar de leden van de bank bepalen in een verkiezing welke organisaties geld krijgen. Hoe meer stemmen, des te meer geld de organisatie ontvangt, met een maximum van 2.500 euro. Ieder lid van de Rabobank mag vijf stemmen uitbrengen en maximaal twee daarvan mogen aan dezelfde organisatie worden gegeven.
Twee jaar geleden stelde voorzitter Wilbert Menkveld van de Oudejaars Crossloop Vorden voor om een lijstverbinding aan te gaan met zwembad ‘In de Dennen’. De Oudejaars Crossloop draagt het zwembad een warm hart toe en schonk de afgelopen jaren haar opbrengst aan het bad. Een lijstverbinding houdt in dat een organisatie haar achterban vraagt om ook op een bepaalde andere organisatie te stemmen. Beide organisaties houden via Facebook en mail contact met hun achterban. Op deze wijze hebben ze samen een groot bereik en maken ze meer kans op financiële ondersteuning.

Tijdwaarneming
De Oudejaars Crossloop Vorden die dit jaar op zaterdag 28 december wordt gehouden wil graag een financiële bijdrage voor het huren van een automatische tijdwaarneming zodat alle lopers exact weten welke tijd ze hebben gelopen. Het huren van deze apparatuur is erg duur en met een bijdrage kunnen ze het inschrijfgeld voor de deelnemers laag houden.
Het zwembad staat elk jaar voor een organisatorische en financiële uitdaging. Anders gezegd, het zwembad komt altijd opbrengsten en mankracht tekort. Het afgelopen jaar is daarom geïnvesteerd in een schrobmachine, die zoals gehoopt en verwacht veel tijd bespaart. Het zwembad is er dus heel blij mee. De machine moet echter nog worden uitgebreid en hiervoor zou een bijdrage van Hart voor de Achterhoek heel welkom zijn.
Iedereen die op 1 augustus 2019 lid was van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mag tot en met 19 september stemmen op deelnemende verenigingen en stichtingen. Eind augustus hebben zij van de bank een stemkaart thuisgestuurd gekregen met daarop een unieke stemcode die toegang geeft tot de online stemmodule.

Share This