VORDEN – Terwijl de voorbereidingen voor het zwemseizoen doorgaan, is de opening van zwembad In de Dennen 26 april vanwege het coronavirus uiterst onzeker. De stichting volgt alle berichtgeving van het RIVM op de voet en houdt zich aan alle maatregelen en adviezen van het RIVM. Dit betekent dat de voorverkoop van de abonnementen online gewoon doorgaat. “Tijdens de voorverkoopdagen 1, 2 en 3 april bij het zwembad respecteren we de huidige maatregel met betrekking tot het bewaren van 1,5 meter afstand én is contant betalen niet mogelijk.”, zo laat het bestuur weten.

Op dit moment heeft het RVIM alle bijeenkomsten, ook die met minder dan 100 mensen, verboden. Daarnaast moeten locaties zoals vakantieparken, campings, parken, natuurgebieden en stranden worden afgesloten als er geen of te weinig navolging wordt gegeven aan de geldende hygiënemaatregelen en aan de 1,5 m afstand. De genoemde maatregelen gelden officieel tot en met 6 april, maar de kans is groot dat soortgelijke maatregelen ook daarna nog van kracht zijn. Met name de maatregel om 1,5 meter afstand te bewaren. Het actief handhaven van de 1,5 meter afstand is voor de toezichthouders van In de Dennen bijna ondoenlijk. Deze maatregel doet bovendien afbreuk aan de sfeer en de beleving van het recreatief zwemmen. De kans is dus groot dat het zwembad dit jaar later dan 26 april haar deuren opent.

De stichting benadrukt overigens dat het RIVM aangeeft dat het zwemmen zelf – ook in een verwarmd zwembad zoals In de Dennen – het risico op een besmetting niet verhoogt. Na 6 april hoopt de stichting op basis van het advies van het RIVM een definitieve openingsdatum vast te stellen.

Share This