VORDEN – De Oudejaars Crossloop Vorden op 30 december 2018 was met ruim 800 deelnemers wederom een groot succes en mede door de grote deelname is er een mooi bedrag overgebleven. De opbrengst van de crossloop is dit jaar geschonken aan Zwembad In de Dennen en Runners Vorden.

Afgelopen week is door voorzitter Wilbert Menkveld van Stichting Oudejaars Crossloop een bedrag van 2.844,47 euro overhandigd aan voorzitter Marion van Beelen en bedrijfsleider Frank Loda van Zwembad In de Dennen. De bijdrage zal onder andere gebruikt worden voor de aanschaf van een schrobzuigmachine om de dagelijks dweilklus op het zwembad sneller en makkelijk uit te kunnen voeren. Het is voor de medewerkers en vrijwilligers natuurlijk super om na een drukke dag op deze manier de vloeren te kunnen schoonmaken in plaats van met de hand.

Tevens is er op de donderdagavondtraining van Runners Vorden door Wilbert Menkveld een cheques van 500 euro uitgereikt aan voorzitter Jan Nijhuis van Runners Vorden. Veel lopers van Runners Vorden helpen als vrijwilliger tijdens de Oudejaars Crossloop Vorden en zonder deze vrijwilligers is de organisatie van een dergelijk evenement niet mogelijk. Het geld zal besteed worden voor de aanschaf van materialen voor looptrainingen.

Beide organisaties zijn erg blij met het bedrag, aangezien ze geen subsidiebijdrage van de gemeente krijgen en dan is alle hulp welkom.

Ook voor het komende jaar heeft de Stichting Oudejaars Crossloop Vorden toegezegd dat de opbrengst van de Oudejaars crossloop naar het zwembad en Runners Vorden gaat. De Oudejaars Crossloop wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 december, waarbij 5, 10, 15 km en de 1 km kidscross kan worden gelopen tijdens de mooiste crossloop van de Achterhoek. Voorinschrijven is mogelijk vanaf 15 september 2019 via www.oudejaarscrossloop.nl.

Share This