Vordens zwembad zoekt naar gaatje in corona-regels

VORDEN – Zwembad ‘In de Dennen’ wil in samenspraak met de gemeente Bronckhorst zoeken naar een gaatje om het Vordense bad toch open te laten gaan. Het bestuur ziet wel kansen in de nieuwe regels die vanaf 29 april zullen gelden.

Zoals bekend ging de opening van het zwembad afgelopen zondag niet door. Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt om het zwembad op termijn wél te openen. Daarover vindt overleg plaats met de gemeente Bronckhorst.
Met de nieuwe regels die vanaf woensdag 29 april zullen gelden is het een hele puzzel om alle hygiënemaatregelen zoals het RVIM maar ook de zwembadbranche die adviseren op te volgen. Zeker is dat het aantal bezoekers aan banden zal moeten worden gelegd om alles goed te laten verlopen. Hoe dat moet worden georganiseerd is nog niet helemaal duidelijk. Daarover buigt het bestuur van het zwembad zich de komende drie weken. Daarna zal duidelijk zijn of openstelling mogelijk is of dat toch verdere versoepeling van de regels moet worden afgewacht.

Rampjaar
Openstelling van het zwembad onder de huidige regels zal weinig invloed hebben op het resultaat. Als er geen verdere versoepeling komt van de regels dan is dit jaar een financieel rampjaar. Het bestuur kan met openstelling uitsluitend een deel van het verlies beperken. Van groter belang is dat het zwembad juist in deze bijzondere tijden haar bezoekers een veilig en gezonde afleiding kan bieden. Het bestuur vind het juist daarom belangrijk om toch de mogelijkheden voor een opening – tijdens deze crisis en met in achtneming van alle regels- te onderzoeken.
Het zwembad zelf is zo goed als klaar voor een nieuw zwemseizoen, maar nog niet helemaal. Het water vertoont nog een groene kleur en ook de juiste temperatuur is nog niet bereikt. Toevoeging van de juiste hoeveelheid chloor en uiteraard het verwarmen van het badwater sluiten de voorbereiding voor een nieuw zwemseizoen af.

Share This