Statiegeldactie AH Grotenhuys voor Vordens zwembad nu extra belangrijk.

VORDEN – Ook dit jaar kan zwembad ‘In de Dennen’ weer rekenen op de steun van de Albert Heijn in Vorden. Iedereen die in de periode van 15 juni tot en met 31 juli zijn lege statiegeldflessen inlevert kan het statiegeld doneren aan het zwembad. Juist in dit jaar komt dat héél goed van pas.

In 2016 stopte de gemeentelijke subsidie voor het plaatselijke openluchtbad. Minder geld in een tijd dat het zwembad grote uitgaven moest doen. Op dat moment was namelijk het aanbrengen van een nieuwe coating op de glijbaan absoluut noodzakelijk. Wilbert en Yvonne Grotenhuys van Albert Heijn Vorden waren direct bereid om het zwembad een financieel steuntje in de rug te geven. Wilbert vertelde het Contact toen al hoe belangrijk hij voorzieningen zoals het zwembad vond voor Vorden. Hij onderstreepte zijn woorden nog eens extra door de opbrengst van de statiegeldactie te verdubbelen.

Jaarlijks
De spontane medewerking in 2016 resulteerde in een jaarlijks terugkerende statiegeldactie. In de jaren daarna konden de klanten van de Albert Heijn in april of mei hun statiegeld doneren aan het zwembad. Iets later dan gebruikelijk gaat gelukkig ook dit jaar de actie voor het zwembad weer van start.

Corona
De afgelopen periode is het zwembad druk geweest met het invoeren van alle maatregelen rondom het corona-virus. Toch hebben bestuur, medewerkers, vrijwilligers en natuurlijk de bedrijfsleider nooit bij de pakken neergezeten. Uitgangspunt is steeds geweest dat het buitenzwembad zodra het kon en mocht haar bezoekers weer zou verwelkomen. En dat is gelukt. Sinds Hemelvaartsdag is het zwembad weer open.
Vanuit financieel oogpunt zal het jaar 2020 als een absoluut dieptepunt de boeken ingaan. Terwijl de vaste lasten van onderhoud en personeel grotendeels doorlopen, zijn de inkomsten dit jaar – door alle corona-maatregelen – veel lager. Vandaar dat iedere donatie dit jaar meer dan welkom is. Bestuur en medewerkers hopen op veel lege flessen.

Share This