VORDEN – Het was weer een mooie verrassing voor zwembad In de Dennen. De statiegeldactie van Albert Heijn in Vorden leverde het zwembad een bedrag van 545 euro op. Björn Grotenhuys overhandigde de cheque voor dit bedrag aan de nieuwe bestuursvoorzitter van het zwembad, Gé de Jong.

In september en oktober kon iedereen die lege flessen inleverde bij de Albert Heijn in Vorden het statiegeld doneren aan het Vordense zwembad  Met deze actie treedt Björn Grotenhuys in de voetsporen van zijn vader Wilbert, die In de Dennen al een aantal jaren op deze manier ondersteunde. “Zowel de inwoners zelf als de toeristen die Vorden bezoeken maken graag gebruik van het zwembad en daarom is het belangrijk om het in stand te houden”, aldus Björn Grotenhuys.
Het bestuur van Stichting Zwembad In de Dennen is erg blij met de actie. Voorzitter Gé de Jong: “Je staat er als bezoeker misschien niet altijd bij stil, maar het kost gewoon veel geld om het zwembad draaiend en up-to-date te houden”. Het bestuur is dan ook opgetogen over de 545 euro die de statiegeldactie heeft opgeleverd. Dit bedrag is bovengemiddeld hoog volgens Björn en dat betekent dat de Vordenaren het zwembad een warm hart toedragen.
Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw terrasmeubilair. Dit is na zeven dienstjaren in weer en wind echt aan vervanging toe. Volgend jaar is er opnieuw een statiegeldactie bij AH Grotenhuys, in de maanden april en mei.
De herbruikbare waardecheque is ontworpen door René Bosch van Studio 103 in Vorden, sponsor van het zwembad.

Share This