VORDEN – Saloons, een cowboyhut, een sheriff’s kantoor, een gevangenis en een heuse goudmijn. Het leek wel het Wilde Westen op het terrein van zwembad In de Dennen. De bouwsels waren in elkaar getimmerd door 64 kinderen uit Vorden en omgeving die op 30 en 31 augustus meededen aan de Huttenbouwdagen. Zeven teams lieten zich inspireren door het thema ‘Het Wilde Westen’.

Op vrijdag werd met pallets, balken, plaatmateriaal en stof fanatiek gebouwd en aan het eind van die eerste dag stond er een echt cowboydorp. Gelukkig was er ook nog tijd om te zwemmen. Op zaterdag ging de temperatuur nog een tandje hoger: het kwik schoot naar 30 graden. Na het verven en versieren van de hutten was het snel tijd voor een verfrissende duik.

Om 14.00 uur kwam bedrijfsleider Frank Loda van het zwembad om te jureren. Hij had geen gemakkelijke taak omdat alle teams erin waren geslaagd om een mooie hut neer te zetten. Hij lette bij de beoordeling natuurlijk op de uitwerking van het thema maar ook op de omvang van de groep en de leeftijd van de groepsleden. Voor de winnende hutten waren er leuke prijsjes maar het ging er uiteindelijk om dat iedereen twee gezellige dagen had.
Dit jaar konden de Huttenbouwdagen worden gerealiseerd door de inzet van het bestuur van Stichting Huttenbouwdagen Vorden: Judith Schouten, Theo van Vliet, Vivian Brandsen, en Caroline Kraxner. Zij hadden deze dagen niet kunnen organiseren zonder de hulp van de meer dan twintig vrijwilligers en de trouwe sponsoren: Albert Heijn Grotenhuys, Avonturijn Ruurlo, Bakkerij Joop, Ton van Bremen Bloemen, Vivian Brandsen Gastouderbureau, Bruna Vorden, Cafetaria Het Bintje, Dutch PC, Echte Bakker Van Asselt, De Eetwinkel, Familie Schouten, De Feestfabriek, Fysiotherapie Jansen van den Berg, Gamma Zutphen, Gelre Papier, Grandbistro De Rotonde, Grillroom Amon, Grondverzet G.W. Bulten, Hema Vorden, hotel-restaurant Bakker, Hovenier Piek Zweverink, Huusken Groenten en Fruit, IJssalon Lekker, Keurslager Vlogman, Loon- en grondwerk Arendsen Oeken, Het Ooievaarsnest, Partyservice Achterhoek, Pierik Zonwering, Praxis Zutphen, Reinier & Leonie’s Groenten, Fruit en Traiteur, Studio 103, Welkoop Vorden en uiteraard Zwembad In De Dennen.

Share This