VORDEN – De zon scheen de afgelopen periode volop en vorige week was er zelfs sprake van een hittegolf. Prachtig weer om het Zwem- en recreatiebad ‘In de Dennen’ aan de rand van Vorden te bezoeken. De afgelopen dagen was het daar dan ook een drukte van belang. Achter de schermen betekende dat voor de organisatie dat er een zwaar beroep moest worden gedaan op vrijwilligers, en vooral de toezichthouders. De bezetting is de komende tijd minimaal en zonder voldoende toezichthouders kan het zwembad niet open. Daarom wordt gevraagd aan iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt, goed kan zwemmen en niet bang is voor een beetje verantwoordelijkheid, om zich te melden als toezichthouder.

Het buitenzwembad kan alleen open als er voldoende toezichthouders zijn om alle zwemmers in de gaten te houden. Met een zeer beperkt aantal betaalde krachten en een flink aantal vrijwilligers moeten er heel veel uren ‘gedraaid’ worden. Bedrijfsleider Frank Loda is daarom ook dit jaar blij met alle vrijwilligers en wil een extra pluim uitdelen voor een aantal vrijwilligers: “ik hoef daarbij geen namen te noemen, iedereen bij het zwembad weet wel op wie ik eigenlijk altijd een beroep kan doen. Maar het mag wel eens extra gezegd worden, die mensen zijn goud waard”.

Tot nu toe heeft het zwembad de deuren nooit hoeven te sluiten door uitval van personeel of vrijwilligers. Toch wordt er nu wel gewaarschuwd. “We zien dat de bezetting minimaal is de komende twee weken en als er ergens een kink in de kabel komt, dan wordt het echt heel lastig”, erkent ook Marion van Beelen, de voorzitter van de Stichting Zwem- en recreatiebad In de Dennen. Zij gaat er vanuit dat het ook dit jaar allemaal goed komt, maar geeft ook aan: “als we echt mensen te kort komen dan is het gewoon niet mogelijk om de deuren te openen”. Daarom plaatst het zwembad deze noodoproep: er moeten echt meer toezichthouders komen en vooral toezichthouders die in het voorseizoen kunnen helpen.

Toezichthouder worden
Toezichthouders houden tijdens openingsuren toezicht op het zwembad en de directe omgeving, hiervoor krijgt men ook een gedegen opleiding. Serieuze interesse? Meld je dan aan en er wordt zo snel mogelijk gesproken over de mogelijkheden. Het kan betekenen dat men dit jaar direct al aan het bad staat, of eerst de opleiding volgt en volgend jaar aan het echte werk begint. Vrijwilligers bepalen zelf hun beschikbaarheid.

Share This