VORDEN – Vrijdag 31 augustus om 5.55 gingen de eerste zwemmers te water op de laatste officiële zwemochtend van het zwemseizoen 2018 in zwembad In de Dennen. De eerste baantjes werden in het donker gezwommen. Met de beelden van Maarten van der Weijden nog vers op het netvlies waanden enkele zwemmers zich in gedachten in een groene sloot ergens tussen de weilanden van Friesland.

Binnen werd er door Ria van der Linden en Frans een heerlijk ontbijt klaargezet waar alle vroege vogels en het badpersoneel voor waren uitgenodigd.
Tijdens dit welverdiende ontbijt zo rond 7.00 uur, werd afscheid genomen van badjuffrouw Toke Gudde die na twaalf jaar trouwe dienst gaat genieten van haar pensioen. Toke begon als moeder die af en toe een handje hielp tijdens de lessen van haar eigen kinderen en groeide in de jaren uit tot het vaste gezicht van zowel de lessen in het buitenbad als de lessen binnen in het zwembad van Jansen van den Berg.
Dik Brouwer en Dik Boerstoel hadden een mooi afscheidslied gecomponeerd om Toke te bedanken voor de jaren trouwe dienst. Daarnaast werd de, dit jaar nieuwe Chef badmeester Frank Loda gecomplimenteerd met een mooi en gezellig seizoen in het bad dat er altijd keurig bijlag.
Met een ‘Tot volgend jaar’ werd er afscheid van elkaar genomen. Zondag sluit het bad haar 83ste seizoen af, na een mooie zomer. Na belofte van Frank dat het er volgend seizoen weer spic en span zou bij liggen en een ‘het ga je goed” voor badjuf Toke ging een ieder weer met een fris lijf en een opgeruimd hoofd over tot de orde van de dag.

Share This