De kidsrun van 1 km van 2019. Foto: PR

VORDEN – Hardlopers uit de regio krijgen de kans het bijna voorbije jaar sportief af te sluiten terwijl zij genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. Dat kunnen zij op 30 december doen tijdens de Coop Oudejaars Crossloop, die de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 40ste keer organiseert. Er is keus uit drie afstanden en ook de jongste lopers mogen komen rennen.

De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De vrijwel geheel onverharde routes gaan over de mooiste paden van natuurgebied ‘Het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niets dat velen zeggen dat dit de mooiste crossloop van de Achterhoek is. Sfeerbeelden van eerdere edities die dat bewijzen zijn te vinden op onderstaande website.
Er kan 5, 10 of 15 km gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er de 1 km Kidscross voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en de 2,5 km Juniorencross voor 12 tot en met 16 jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering. Na afloop van de cross kunnen de deelnemers napraten bij een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en natuurlijk een heerlijke oliebol.
Voor de snelste deelnemers zijn er mooie prijzen. Er worden ook prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en er is voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. Tevens zal de Ton ten Have wisselbokaal worden uitgereikt aan de snelste loper en loopster uit Vorden op de langste afstand.

Starttijden
De kidscross van 1 km begint om 12.15 uur. Om 12.30 uur vertrekken de junioren voor hun afstand van 2,5 km. De 15 km-lopers starten om 13.30 uur, de 10 km om 13.45 uur en de 5 km om 14.00 uur. Startlocatie is het complex van Voetbal Vereniging Vorden, Oude Zutphenseweg 11 in Vorden. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig.
Inschrijven is mogelijk tot 21 december 18.00 uur, via onderstaande website. Er is dit jaar een limiet van 850 deelnemers. Na-inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk. Het startnummer met chip kan op de dag van de crossloop in de kantine worden opgehaald en wordt niet vooraf toegestuurd. Het inschrijfgeld voor de Kidscross en Juniorencross bedraagt 6 euro en voor alle overige afstanden 12,50 euro.
Op zondag 18 december is er om 10.00 uur (5, 10 of 15 km) een proefloop om het parcours te verkennen om tips te krijgen waar je aan moeten denken bij het lopen van een crossloop. De kosten bedragen 3 euro inclusief een kopje koffie of thee. Zie voor meer info en opgeven de website.

Goede doelen
Dit jaar zijn zwembad In de Dennen, IJsbaan Vorden en Runners Vorden als goed doel verbonden aan de loop. Het zwembad In de Dennen ligt direct naast de start en finish van de Oudejaars Crossloop in Vorden. Het openluchtzwembad wordt grotendeels beheerd door vrijwilligers, moet rondkomen zonder enige vorm van subsidie en dat is niet makkelijk. Dit jaar zal de opbrengst worden gebruikt voor aanschaf van een nieuw speeltoestel voor de kinderen.
Tevens zal er een bedrag gaan naar de IJsbaan van Vorden voor renovatie van de kantine. Runners Vorden kan een bijdrage goed gebruiken voor de aanschaf van materialen voor het geven van looptrainingen. Alle goede doelen leveren tevens vrijwilligers tijdens de Oudejaars Crossloop Vorden. Zonder hen is de organisatie van een dergelijk evenement niet mogelijk en zo helpen we elkaar. Bij het inschrijven is het tevens mogelijk om extra te doneren.

www.oudejaarscrossloop.nl

Bron: https://www.contactnoord.nl/nieuws/sport/440506/veertigste-coop-oudejaars-crossloop-in-vorden

Share This