Alle deelnemers van de Huttenbouwdagen Vorden. Foto: PR

VORDEN – Maar liefst 104 kinderen uit Vorden en omgeving deden op 19 en 20 augustus mee aan de Huttenbouwdagen Vorden.

Vrijdag maakten tien groepen met hun begeleiders een vliegende start om een ontwerp te maken volgens het thema van dit jaar: Sport. Zaag- en verfman Koos van Bommel hielp de kinderen om van pallets en resthout een mooie hut naar eigen ontwerp te bouwen. Tegen lunchtijd waren de hutten al goed op streek. Tijd om een beetje op te ruimen zodat er in of voor de eigen hut kon worden geluncht. Het was inmiddels behoorlijk warm op het terrein dus de kinderen stonden te trappelen om een uurtje te gaan zwemmen. Daarna werd er weer flink doorgebouwd. Als beloning voor al dat harde werken kregen de kinderen een patatje met snack.

Op zaterdagochtend was het zaak om snel de hut af te bouwen, want de hut moest rond het middaguur geverfd en versierd zijn. Omdat het zaterdag opnieuw prachtig weer was, mochten de kinderen namelijk extra lang zwemmen. Terwijl zij in het bad lagen, liep badmeester Henk als jurylid over het terrein om een eerste blik op de hutten werpen. Na het zwemmen liep hij met Theo van Vliet opnieuw langs de hutten en konden de kinderen zelf hun ontwerp toelichten. Bij de beoordeling werd gelet op de uitwerking van het thema (onder andere originaliteit en oog voor detail) en de samenwerking binnen de groep.

‘De Skischans’ werd de winnaar van de Huttenbouwdagen Vorden 2022, tweede eindigde ‘Het Zwembad’ en op een gedeelde derde plaats kwamen ‘De Sportschool’ en ‘De Sportshop’. Voor de kinderen van de winnende hutten waren er leuke prijsjes maar het gaat er uiteindelijk om dat iedereen twee gezellige dagen heeft gehad.

De Huttenbouwdagen Vorden zijn tot stand gekomen door de inzet van het bestuur van Stichting Huttenbouwdagen Vorden: Judith Schouten, Theo van Vliet, Vivian van Vliet, Coby van Bommel en Caroline Kraxner. Zij hadden deze dagen zeker niet kunnen organiseren zonder de hulp van de vele vrijwilligers en de trouwe sponsoren van de Huttenbouwdagen Vorden. De sponsoren van de Huttenbouwdagen Vorden 2022 zijn:

Albert Heijn Grotenhuys, Avonturijn Ruurlo, Bakkerij Joop, Bruna Vorden, Cafetaria Het Bintje, COOP Van Der Voort, Echte Bakker Van Asselt, De Eetwinkel, Electro World Vorden, FCC de IJsselcrossers, Fysiotherapie Jansen van den Berg, Gamma Zutphen, Gelre Papier, Grandbistro De Rotonde, Grillroom Amon, Hema Vorden, Hotel Bakker, Huusken Groenten en Fruit, IJssalon Lekker, Karwei Zutphen, Keurslager Vlogman, ’t Ooievaarsnest Schnitzelcafé-catering-partyverhuur, Partyservice Achterhoek, Pierik Zonwering, Praxis Zutphen, Schildersbedrijf Boerstoel, Studio 103, VG recycling BV, Welkoop Vorden, Wissels Groep en uiteraard Zwembad In De Dennen.

Share This