Bestuur zwembad en stichting Heavensride. Foto: Aniek van Langen

 

VORDEN – Vrijdag 24 juni vond de derde editie van ‘memorialride’ de Heavensride plaats, en deze werd afgelopen dinsdag officieel afgesloten met het overhandigen van de cheque aan het bestuur van het goede doel van dit jaar; zwembad In de Dennen.

Op deze mooie zonnige zomeravond bij het zwembad richtte Mariëlle Klein Brinke, bestuurslid Stichting Heavensride, zich in haar dankwoord allereerst tot de dertig vrijwilligers. Want gaandeweg de jaren is er een betrokken en onmisbare hulptroep ontstaan. “Trots zijn wij op het feit dat wij de afgelopen jaren zo’n fijne groep vrijwilligers om ons heen hebben gecreëerd. Samen met de deelnemers zorgen zij voor de unieke en intieme sfeer op de dag zelf, wij mochten nadien dan ook veel complimenten van de deelnemers in ontvangst nemen. Zoveel lieve mensen om je heen is goud waard.”

De deelnemers konden zich tijdens de tocht laten sponsoren. De dit jaar toegetreden penningmeester Reind Krijt van het bestuur Stichting Heavensride introduceerde zijn verhaal met het feit dat hij tijdens de Heavensride maar liefst 361 kilometers had weggetrapt en hiermee liet blijken niet van ronde getallen te houden. Dit verklaarde tevens het prachtige eindbedrag van 14.688 euro.

Voorzitter Ge de Jong was zeer verguld met dit prachtige bedrag: “Een zwembad in Vorden lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Wij gaan dit geld gebruiken om te investeren in de verduurzaming van het zwembad. Daar kunnen wij dit bedrag heel goed voor gebruiken.”

Terwijl de zon langzaam onder gaat werd er onder de aanwezigen nog rustig nagepraat over het gezamenlijke avontuur. Voorzitter Ben Albers: “Over twee jaar, op 28 juni 2024, komt de volgende Heavensride, met een nieuwe route, de herdenkingsboom op een andere bijzondere eindbestemming en een nieuw goed doel, maar met dezelfde sociaal maatschappelijke basis, de fijne vrijwilligers, en de wielrenners die op sportieve wijze voor zichzelf, een goed doel en een overleden dierbare fietsen.”

Share This