V.l.n.r.: Wilbert Menkveld (voorzitter Stichting Oudejaars Crossloop Vorden), Arie Maalderink, Gé de Jong, Eddy Menkveld (bestuurslid Stichting Oudejaars Crossloop Vorden) en Rens van de Waterlaat. Foto: Arjel de Vries

VORDEN – De PLUS Oudejaars Crossloop Vorden was eind 2022 met 600 deelnemers een groot succes en hierdoor is er een mooi bedrag overgebleven. Dit bedrag is recentelijk gedoneerd aan drie lokale Vordense doelen. Voorzitter Gé de Jong mocht namens het Zwembad In de Dennen een cheque van 2.800 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de tweede glijbaan die inmiddels bijna klaar is. Het zwembad moet rondkomen zonder subsidie van de gemeente en kan dus alle hulp goed gebruiken. De Schaatsverenging Vorden kreeg 300 euro. Voorzitter Arie Maalderink: “We kunnen dit geld goed gebruiken voor het onderhoud rondom de schaatsbaan”.

De Vordense wheeler atleet Rens van de Waterlaat kreeg een cheque van 500 euro. Hij is zich aan het voorbereiden op de paralympische Spelen in Parijs volgend jaar. Hij wil zich dit jaar kwalificeren voor de 400 en de 800 meter op de baan. Hij was net terug van een trainingskamp in het buitenland en had tijd gevonden om ook even naar het zwembad te komen om zelf de cheque in ontvangst te nemen. Rens vertelt dat hij alles zelf moet betalen en alleen wat privé sponsors heeft. De kosten voor trainingskampen en materiaal zijn hoog dus hij was erg blij met dit bedrag. Echter extra financiële ondersteuning is zeker welkom want de kosten zijn hoog. Wie Rens wil helpen om zijn grote droom te realiseren kan contact met hem opnemen via: rensvandewaterlaat@gmail.com. Ook alle kleine beetjes helpen.

Ook voor het komende jaar gaat de opbrengst van de PLUS Oudejaars crossloop Vorden naar lokale doelen in Vorden. De loop wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 december 2023. De volgende afstanden kunnen worden gelopen bij de mooiste crossloop van de Achterhoek: 5, 10, 15 km en de 1 km kidscross. Voorinschrijven is mogelijk vanaf medio september via www.oudejaarscrossloop.nl.

Bron: https://www.contactnoord.nl/nieuws/sport/453260/plus-oudejaars-crossloop-vorden-doneert-opbrengst-aan-lokale-

Share This