Talent-Ochtend bevatte onder andere sportactiviteiten. Foto: PR

VORDEN – Op 23 november 2022 verzamelden meerdere scholen uit de gemeente Bronckhorst zich in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit kwam vanuit het project: ‘Groep 8 aan de Macht’. De deelnemende scholen presenteerden en verdedigden daar een raadsvoorstel rondom kinderarmoede. Zowel groep 8 van de Hoge Voorde als van de Dorpsschool vonden het belangrijk dat er voor alle kinderen in de gemeente de mogelijkheid moet zijn om hun talent te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten. Omdat de ideeën van beide basisscholen zo dichtbij elkaar lagen, hebben ze tijdens de raadsvergadering een coalitie gevormd. Hieruit kwam het idee om een gratis talentenochtend te organiseren voor kinderen uit Vorden. De raad stemde in met hun plan en ze verdienden daarmee een bedrag van 250 euro om het plan uit te voeren.

Beide groepen hebben op meerdere momenten samengewerkt om van het plan een daadwerkelijk evenement te organiseren. Op woensdag 7 juni was het zover; een Talentochtend voor de kinderen uit groep 4/5 en 5 van beide scholen, met als doel om iedereen gratis te laten deelnemen én elkaar beter te leren kennen. De activiteiten in het circuit waren zeer divers: van sportactiviteiten tot tekenen en van dansen tot knutselen. Met daarnaast een aantal lekkere traktaties. Dit alles zorgde voor een geslaagde dag.

De kosten van het evenement vielen reuze mee, daarom wordt het overgebleven bedrag gedoneerd aan Zwembad in de Dennen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen in Vorden een zwemdiploma kunnen halen.

Bron en meer foto’s: https://www.contactnoord.nl/nieuws/onderwijs/456328/ontdek-je-talent-ochtend-hoge-voorde-en-dorpsschool

Share This