01-07-2021
Blijkbaar stond ik op ‘een lijstje’,” vertelt Gé de Jong, het kersverse bestuurslid van Zwembad in de Dennen. “Ik werd gebeld door de voorzitter en ze gaf aan dat ze op zoek waren naar bestuursleden. Ik heb ‘ja’ gezegd, want ik vind het zwembad een belangrijke voorziening voor de gemeenschap. Het betekent veel voor Vorden en de regio. Bovendien ben ik net met pensioen en woon ik vlakbij. Zelf ben ik trouwens niet zo’n zwemmer.”

Toekomstbestendig
Binnen het bestuur gaat Gé zich bezighouden met HR-zaken ook gezien zijn achtergrond als onder andere business coach. “Ik vind het leuk om met mensen te werken. Ik heb al verschillende kennismakingsgesprekken achter de rug. Ik zou graag willen streven naar meer voorspelbaarheid en minder ad hoc werken. Een toekomstbestendig personeelsbeleid. Ik probeer elke vergadering een aantal punten in te brengen van zaken die me als nieuwkomer opvallen.”

Innovatie
“Heel knap wat men heeft gedaan de afgelopen jaren, daar heb ik alle respect voor. Wat ik merk is dat er meer stabiliteit nodig is.” Het helpt het bestuur als de taken meer verdeeld kunnen worden. “Bijvoorbeeld horeca, evenementen, sponsoring. Of is er iemand met een ICT-achtergrond die wat wil doen?” Gé benadrukt dat het er informeel aan toe gaat binnen het bestuur. “Het zou mooi zijn als de druk wat verlicht kan worden. Het is lastig om je wat meer met de lange termijn bezig te houden als er zoveel op je bordje ligt. Met innovatie. Er is nog zoveel mogelijk met het zwembad, als we maar de ruimte en tijd hadden om te ontwikkelen en ideeën uit te werken!”

Share This