01-07-2021
Bij het Zwembad in de Dennen zijn op dit moment twee vaste medewerkers in dienst. Frank Loda (4e jaar als bedrijfsleider) en Ernst Jan Somsen (al ruim 20 jaar toezichthouder/zwemonderwijzer). Tijdens het seizoen krijgen zij ondersteuning van een aantal flexwerkers. Ook het bestuur springt in waar het kan en nodig is. Frank heeft eigenlijk met alle leden van het bestuur contact. “Over de diverse zaken waar ik mee bezig ben. Ik kan ze altijd benaderen om iets af te stemmen. Maar ik hou er wel rekening mee dat de meeste leden gewoon ook een baan hebben.”

Bevlogen
De sfeer binnen het bad is goed, vindt Frank. “Bestuur en vrijwilligers zijn bevlogen mensen. Als bestuurslid run je eigenlijk een bedrijf. Je moet dat echt leuk vinden om te doen!” Frank heeft veel ervaring in de zwembadwereld, ruim 20 jaar werkte hij bijvoorbeeld bij het zwembad in Ulft. Hij volgde de opleiding tot zwemonderwijzer. Ook nu nog geeft hij les. Veel familieleden zaten of zitten ook in deze branche. Zijn opa was bedrijfsleider en ook zijn zus werkt bij een zwembad.

Ontwikkelingen
“Elk seizoen is weer anders,” aldus Frank. “Niet alleen qua weer, in 2019 hadden we bijvoorbeeld extreme hittegolven, maar natuurlijk zijn er altijd ontwikkelingen genoeg. Afgelopen jaar hadden we natuurlijk te maken met corona en ook dit jaar speelt dat weer een rol.” Frank heeft dit jaar veel nieuwe mensen in de ploeg met flexkrachten (toezichthouders, gastheren/vrouwen en kassamedewerkers). “Het opleiden en inwerken daarvan vergt veel van mijn tijd.”

Weinig tijd?
Het zwembad vindt Frank ‘fantastisch mooi’. De betrokkenheid van de bestuursleden is groot. “Ze komen regelmatig kijken en steken ook de handen uit de mouwen. Sonja en haar man helpen in de keuken en Marco bakt wel eens patat en is dj. Een echte hechte club.” Het bestuur kan ook mensen gebruiken die een project op zich willen nemen, bijvoorbeeld onderhoud/techniek, notuleren, sponsoring of evenementen. “Dan is het wat meer behapbaar voor mensen. Daarmee zou het bestuur al echt goed geholpen zijn! Wat belangrijk is dat je het leuk vindt om te doen. En om je steentje bij te dragen!”

Share This