Sari Wagenvoort, Bram Donkers en Bram Sluijter met Marco Valster. Foto: Miriam Jansen

VORDEN – Het sponsorzwemmen op 1 juli voor de realisatie van de tweede glijbaan voor Zwem- en recreatiebad In de Dennen aan de Oude Zutphenseweg 7 in Vorden was een groot succes! Alle basisscholen uit Vorden, Wichmond en Kranenburg deden hieraan mee. Het was een prachtige dag om te zwemmen.

De tweede glijbaan wordt ongeveer net zo groot als de rode waterglijbaan. Om dat te realiseren is wel financiële hulp nodig en daarom werd een actie georganiseerd. Kinderen van de basisscholen in Vorden en omstreken werd gevraagd om te komen sponsorzwemmen op vrijdag 1 juli, waarbij de opbrengst bestemd zal zijn voor de materialen die nodig zijn om de tweede glijbaan te bouwen.?

Sponsoren zoeken
Van tevoren kregen de schoolkinderen allemaal formulieren, waarop zij hun sponsoren konden noteren. Sponsoren kon per gezwommen baan (hoe meer banen de kinderen zwommen hoe meer geld dat opleverde) of een vast bedrag werd afgesproken. Voor degene die het meeste sponsorgeld op zou halen en voor degene die de meest baantjes zou zwemmen, lagen leuke prijsjes klaar.

Sponsorzwemmen
Al vanaf 8.30 uur gingen de eerste kinderen van de Hoge Voorde het bad in, vervolgens sprongen ook de kinderen van de Dorpsschool het water in en ‘s middags zwommen kinderen van de Kraanvogel, de Garve en overige jeugd met zwemdiploma.

Ouders, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes waren uitgenodigd om mee te gaan naar het zwembad. Er was gezorgd voor leuke muziek. Na het zwemmen werden de kids getrakteerd op wat drinken en een ijsje!

Opbrengst
De meeste baantjes zijn gezwommen door Bram Donkers van de Dorpsschool: hij zwom 64 baantjes! Sari Wagenvoort van de Kraanvogel heeft de meeste sponsors bijeen gebracht: maar liefst 26 stuks. Bram van groep 6 van de Hoge Voorde heeft het meeste geld bij elkaar gezwommen: hij haalde maar liefst 306,60 euro op.

Tot nu toe heeft het zwemmen 8535,35 euro opgebracht. Dit kan nog meer worden, totdat iedereen zijn sponsorformulier bij het zwembad heeft ingeleverd!

http://www.ikdoneervoor.nl/zwembadindedennen

Share This