De panelen zijn geplaatst op het hoofdgebouw en de bijgebouwen. Foto: PR

VORDEN – Het bestuur van zwembad In de Dennen heeft met de plaatsing van zonnepanelen een volgende stap in de verduurzaming gezet.

Na de ingebruikname van een Sundisk in 2018, een hybride voorziening om het zwemwater te verwarmen met zonnecollectoren, en het aanbrengen van afdekdekens om warmteverlies van het water te beperken, zijn er deze maand door Bouwkeurgroep Vorden 156 panelen geplaatst. Wiltink Installatietechniek uit Vorden heeft de verdere aansluiting gerealiseerd. De panelen zijn geplaatst op het hoofdgebouw en de bijgebouwen. Dit betekent voor het zwembad een aanzienlijke verlichting van de jaarlijkse elektriciteit kosten. Helaas is de terug levering (saldering) nog minimaal omdat Liander de uitbreiding van het vermogen al tweemaal heeft uitgesteld, nu tot september 2023. Als dit gaat gebeuren moeten wederom de nodige aanpassingen van de meterkast gaan plaatsvinden. Dat betekent voor het zwembad een nieuwe wat onverwachte kostenpost. De hoop is dan ook gevestigd op een mooie en vooral zonnige zomer!

Bron en meer foto’s: https://www.contactnoord.nl/nieuws/algemeen/454687/zonnepanelen-geplaatst-bij-zwembad-in-de-dennen-in-vorden

Share This