Eind van het zwemseizoen in 2019 is de afdekdeken van het ondiepe bad stuk gegaan tijdens een storm. De lamellen die op een rol zitten waren niet meer te repareren. Omdat herstel door een Nederlands bedrijf heel kostbaar zou zijn, hebben we gezocht naar een andere oplossing. De oplossing kwam via een contact van de TU Delft uit China, er is zelfs een aantal personen uit China in Vorden komen kijken wat de bedoeling precies was. Na heel intensief mailcontact met veel tekeningen en maatvoeringen met een fabriek in China konden de lamellen op maat geproduceerd worden. Helaas gooide Corona vervolgens “roet in het eten” en lag de fabriek stil.

Pas afgelopen zomer zijn de lamellen gemaakt. Vervolgens duurde het transport per schip ook een aantal weken en werden de kisten met daarin de lamellen halverwege september afgeleverd in de haven van Rotterdam.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers die een handje hielpen zijn de lamellen de afgelopen weken aan elkaar bevestigd. Dat was een behoorlijke klus, maar het is gelukt! Volgende seizoen wordt het water óók in het ondiepe bad compleet afgedekt door de dekens en besparen we daar weer energie mee.

Het water is overigens zo groen omdat de pompen buiten het seizoen worden uitgezet.

 

 

 

Share This