De 10 km lopers onderweg. Foto: Mischa Visser

Gezellige en uitdagende COOP Oudejaars Crossloop Vorden

VORDEN – Afgelopen twee jaar was er geen COOP Oudejaars Crossloop in Vorden vanwege corona, maar dit jaar kon het weer daags voor oud en nieuw. Tijdens de 40ste editie waren er al vroeg meer dan 40 vrijwilligers in touw om het parcours uit te zetten en de startnummers uit te delen aan de 600 lopers. De deelnemers kwamen uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland. Het was een echte cross met modder en uitdagende klimmetjes in het prachtige bosgebied het Grote Veld tussen Vorden en Lochem.

Kidscross
Traditiegetrouw werd het startsein gegeven met een enorme knal van een carbidbus. Dit gebeurde voor elke afstand. Bij de kidscross van 1 kilometer kwam Friso Toevank uit Ruurlo in 3 minuten en 47 seconden als eerste over de finish. Bij de meisjes was Loes Rouwenhorst uit Silvolde de snelste in een tijd van 4 minuten en 7 seconden. De 2,5 kilometer leverde een overwinning op bij de jongens voor Mats Lievers van AVA 70 uit Aalten in een tijd van 9 minuten en 30 seconden. Bij de meisjes was Kyra Lampio eveneens van AVA 70 in 12 minuten en 57 seconden. Alle ruim 50 deelnemende kinderen kregen bij de finish een dik verdiende medaille, mandarijn en een oliebol met limonade.

Crossloop
Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers van de Kidscross begonnen de deelnemers na wederom een knal met de carbidbus aan de 15, 10 en 5 kilometer. Onderweg werden de lopers nog verrast door het mooie geluid van de Midwinterhoornblazers uit Lochem die op diverse pekken op het parcours aanwezig waren. Als eerste kwamen de snelste 5 kilometerlopers binnen. Luuk Nusselder van Agro was in 17 minuten en 32 seconden het snelst. Bij de vrouwen ging Lieke Wijnbergen uit Nijmegen eerste over de streep in 20 minuten 59 seconden.
De 10 kilometer bij de mannen werd gedomineerd door Tijmen Wisselink van Argo in 36 minuten en 32 seconden. Liesbeth Voorthuijsen van Atletics Nijverdal werd eerste bij de dames in 43 minuten en 15 seconden.
Op de 15 kilometer werd veroverd door Jordy Kloet van Argo in 53 minuten en 56 seconden. Steven den Besten won de Ton ten Have-wisselbokaal voor de snelste lopers uit Vorden op de 15 kilometer. Snelste dame was Ieneke Voets uit Elst met een tijd van 1:05:59. De snelste dame uit Vorden was Ilse Winkel meet een tijd van 1:23:12 die daarmee ook de Ton ten Have-wisselbeker verdiende.

Positieve reacties
De lopers waren na afloop erg positief en men vond de verschillende parcoursen prachtig om te lopen en ook dat de sfeer zo gezellig was. Na afloop bleef het nog lang gezellig in de kantine van VV Vorden. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd, sportief evenement, waarvan dit jaar de opbrengst ten goede komt aan het Vordense Zwembad In de Dennen, de ijsvereniging Vorden en Runners Vorden. De totale opbrengst van de Oudejaars Crossloop wordt medio april 2023 bekend gemaakt.

Zie voor de uitslagen en meer foto’s het artikel in Contact Bronckhorst Noord

Share This