Frank Loda (midden) van zwembad In De Dennen met naast hem de mannen van de RT Voetbalschool Bronckhorst: links Rob Arends, rechts Thomas Wolbrink. Foto: Luuk Stam

 

VORDEN – Dat zonnig weer, het zwembad en voetbal een succesvolle combinatie vormen, dat weten ze bij zwembad In De Dennen in Vorden. Al meerdere keren vond hier in het verleden een zwemvoetbalkamp plaats, op initiatief van voetbaltrainer Peter Jansen. Grote groepen kinderen genoten ervan, maar door corona verdween het evenement naar de achtergrond. “We willen het heel graag weer oppakken”, zegt Frank Loda van In De Dennen. “Want het is een echte succesformule gebleken.”

Peter Jansen is niet meer actief als voetbaltrainer, maar hij gaf Loda de volledige vrijheid om het evenement nieuw leven in te blazen. De badmeester zocht daarop contact met Rob Arends en Thomas Wolbrink van de RT Voetbalschool Bronckhorst. Ook Bootcamp-trainer Bob Kok (BOB-camp) maakt deel uit van het team dat op maandag 18 en dinsdag 19 juli in en rondom het Vordense zwembad het tweedaagse SwimSummerCamp organiseert. Het kamp is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar, die hun zwemdiploma A hebben.

Naast de waterspelen op en rondom het zwembad met onder andere de kneeboardbaan, aquaballen, buikschuiven en lessen van een aanwezige duikschool zal het voetbalgedeelte plaatsvinden op de naastgelegen velden van VV Vorden. Via een poort kunnen de deelnemers hier gemakkelijk heen en weer lopen. “Want voetballen is hartstikke leuk, maar als het 30 graden is, wil je dat niet urenlang doen”, zegt Loda. “Vroeger ging je zelf als kind altijd al met een bal het water in. Die combinatie is ideaal.”
Voor het voetbalgedeelte zullen onder meer bubbelvoetbal en een opblaasbare pannabaan aanwezig zijn. Daarnaast zullen de trainers van de RT Voetbalschool Bronckhorst een techniektraining verzorgen, is er een penaltybokaal, hangt er een precisienet en kunnen kinderen door middel van een snelheidsmeter zien hoe hard ze kunnen schieten. “Het zijn vooral leuke onderdelen, met voldoende rust tussendoor”, zegt Rob Arends. “Het plezier staat voorop. En het zwemgedeelte zal sowieso een hoog fungehalte zal hebben.”
Hengeloërs Arends en Wolbrink begonnen vorig jaar met hun eigen voetbalschool. Elke vrijdagmiddag geven ze trainingen op de velden van Pax in Hengelo. “Maar we heten niet voor niks ‘Voetbalschool Bronckhorst’”, zegt Arends. “We komen heel graag naar Vorden en vinden het mooi dat Frank ons hiervoor gevraagd heeft.” Wolbrink voegt toe: “We willen naast onze trainingen ook graag evenementen organiseren. Dan is dit helemaal fantastisch. Ook mijn eigen kinderen waren meteen enthousiast.”
Loda is op zijn beurt blij dat hij zich door de samenwerking met de voetbaltrainers volledig op het gebeuren op het zwembad kan richten. “Want als het aan beide kanten goed geregeld is, dan weet je zeker dat het evenement staat”, stelt hij. “En dat je de pakweg 70 kinderen waar je op hoopt de maximale begeleiding kunt bieden. Wat ik ook mooi vind, is dat de middenstand in Vorden en omgeving weer volop meedoet en meedenkt. Zij kennen dit uit het verleden, weten dat het een prachtig evenement is.”
Deelnemers aan het SwimSoccerCamp kunnen het volledige tweedaagse kamp -inclusief overnachting – hier doorbrengen, maar kunnen er ook voor kiezen om thuis te slapen. Op de maandagavond zijn er naast een gezamenlijke barbecue ook verschillende activiteiten gepland. Voor iedereen is er een SwimSoccerCamp-shirt. De aanmeldingen stromen inmiddels al binnen. “Jongens en meisjes, super leuk”, zegt Wolbrink, die ook al verder kijkt dan deze zomer: “We willen hier zeker een jaarlijks iets van maken.”

Share This